Benefactors

Bio

Benefactors is een vierkoppige band uit Hasselt / Genk / Diepenbeek die in mei 2013 ontstond. Leadvocalisten en –gitaristen Timmy Wolters en Joos Neven zochten en vonden in Arnaud Wolters (niet toevallig de broer vàn) en Michaël Bijnens een strak bas- en drumcombo. Nog geen half jaar na oprichting haalde de band de finale van de provinciale rockconcours Limbomania 2013 en coachte Tim Vanhamel de band.

Na veel vijven en zessen werd het tijd voor het grotere werk: Benefactors dook in oktober 2014 samen met Sore Loser Alessio di Turi in de studio en nam eerste wapenfeit ‘Wish You Knew Better’ op. De songs werden gemasterd voor vinyl door Uwe Teichert en door Stefano Capone voor digitale verspreiding. De 7”-vinyl verschijnt op 16 mei op Consouling Agency (Brutus, Nordmann, 30,000 Monkies,…).

Benefactors speelde onder andere al in Trix en Muziekodroom en op Genk on stage en Absolutely Free Festival. De band mocht het podium reeds delen met The Subs, Madensuyu, Tubelight, Thurston Moore en Robbing Millions.